Gott

Går inte riktigt att beskriva för er hur god den va, men det va utan tvekan den godaste is-smothiesen jag någonsin smakat. Yum yum


Boston Downtown

Vaknade vid halv 10 igår och två sekunder senare plingar min mobil, det var Mary som ville dra med mig in till Boston och åka skridskor på Frog Pond. Varför inte tänkte jag och slängde i mig lite frukost, kramades lite med Quin och Justin och hoppade in i bilen! 
 
När vi satt på t-banan kom jag på att jag vill till Harvard. Morgonen spenderade vi alltså på Harvard Square där vi chillade runt, kollade in skolan och drack kaffe.
 
Vi och Mr. Harvard
 
 
Skolan
 
 
                                
 
Lunch på Copley Square, yummy yummy!

 
 
                                             
 
TJENARE!
                                              
 
Sen det här med skridskoåkning blev ju inte riktigt av, för vi spenderade massa tid på att strosa runt! Men skridskoåkning utan skridskor blev det allt! Och jag vet inte om det var för att vi såg snälla ut eller för att vi såg ut som fotografer, men det var minst 6 olika personer som frågade om vi kunde ta foto på dom, vilket vi gärna ställde upp på men endast om dom kunde ta bild på oss! 
 
 
 
 
 
Marta kom och hängde lite med oss!
 
 
 
Nu sitter jag och skypear med mitt gingerbarn i Brazil, hehe vi smider lite planer...
Ska dra till starbucks och tjöta lite med Kristy från Aussie! Älskar hennes dialekt!
 
So long sukkaaas
 

Mumford & Sons

Okej jag har en crazy banana sak att berätta! Jag och Nadia fick biljetter till Mumford & Sons konserten här i Boston!!!
Fattar ni hur glad jag är nu? Jag visste att det skulle spela här innan jag lämnade Sverige men biljetterna var helt slutsålda, det var slutsålt samma dag de släppte biljetterna, så jag har inte försökt tänka på det så mycket. För det har dödat mig att veta att de spelar i min stad utan att jag är där! Men eftersom jag följer Mumford & Sons på facebook får jag alla goa nyheter och där stötte jag och Nadia på en sida!!! Dun dun dun... Man kunde signa upp sig för att bli utvald till en "special invite" för att få köpa biljetter. Vi signar upp och vad händer några dagar senare? 
Ett litet mejl har trillat in i min inkorg som ser ut såhär
 
 
5 minuter senare satt jag och Nadia med mungiporna upp till öronen och skreeeek av lycka! Åh. Det kommer bli så bra. 
 
 
 
 
 
 

Lunch

Glömde slänga upp en bild på gårdagens lunch. Jag, Nadia och Kristy blev lite sugna på Cheesecake Factory...


Scrapbooking

Idag ska jag börjar på min scrapbooking. Har en känsla att det är lite enklare att göra det under tiden man är här istället för att göra allt på samma gång när man kommer hem. Kan bli lite mycket.
 
Har slagit mig ner frömför öppna spisen igen med en kopp kaffe och Lana Del Rey i högtalarna. Livet som Au Pair är en riktig plåga ibland asså. 
 
 
Jäklar vilken bild. Ser ni ens att det är en öppen spis? Whatever, ville göra ett försök att visa hur mysigt jag har det här. Hehe fail. Om en liten stund ska jag sätta mig i bilen för att åka och inhandla lite saker till min scrapbooking så jag kan börja! 

Tuesday

Dagens lilla sammanfattning:
Relax framför öppna spisen, check!
Tacos, check!
Skype med Malleballe, check!
Busat med barnet, check check check!!
Bakat kladdis, oh check!
Kollat NHL match, philly - NJ, check!


Wachusett

Tog med Justin och Qinsan till Wachusett mountain för lite skidåkning idag! Var så stolt över båda två! Höll humöret uppe (nästan) hela tiden. Justin blev lite ledsen när han trillade och tyckte att han var "den enda som fick ont när han trillade".  Men det var mysigt! Det va skönt att få åka lite skidor i år också och inte bara snowboard! 
 
 
Nu är jag så sjukt trött. Slö tittar lite på Easy A, vilket är en ganska jätterolig film faktiskt, men orkar nog inte kolla klart asså. Däckar snart i min säng! Imorgon har jag mycket att fixa med. Ska försöka köpa en ny leotard och överraska henne med den så hon kan ha på sig den på gymnastiken denna veckan.
 

HEJ

Ja men tjenare. Jobbigt det här när jag väntar några dagar med att uppdatera, då har jag så mycket att berätta. Ja, jag har ett otroligt upptaget liv här borta, idag sov jag till 2!!!! Nej, men seriöst så har jag faktiskt gjort massa saker hela veckan.
I fredags hade jag en mysig liten lunchdate med Nadia. Planen var att jag skulle göra mina nyttiga pankisar, vilket vi gjorde bara att vi åt dom med glass. Fast saaatan va gott det va. 
 
 
På kvällen blev det häng med Kristy, en tjej från Sydney. Vi tog en kaffe på starbucks sen drog till henne för lite film chill. Hon har bara varit här en vecka så det va kul att träffa henne! 
I lördags hoppade jag, Nadia och Kristy på t-banan för en heldag i Boston! Har varit här en månad och har inte fått tummen ur innan. Men i lördags var det dags! 
 
Vi började dagen i Boston Common och Boston public garden, det var jättefint men kan tänka mig att det är finare på sommaren och hösten!
 
 
Vi såg några dansare sen som va sjukt grymma! Filmade dom så kan slänga upp en video sen! Men helt plötsligt plockar de ut mig och 3 till ur folkmassan och ställer oss på en rad, ber oss nudda tårna med händerna och stanna så för en utav dem ska göra en volt över oss! Haha, det va kul, och Kristy har det på film, får väl lägga upp det med. 
 
 
Sen tog vi svängen förbi Quincy Market på väg till Boston Harbor! Synd att det var så kallt, det var jättefint! 
 
 
Sen blev vi inbjudna till pizzakväll hos Matilda! Haha asså, min pizza blev så sjukt perfekt. Rund och ostig, så sitter det fast i plåten när jag tar ut den!!!! Så står Nadia brevid med sin pizza, som inte såg ut som en pizza, och hånskrattar, för hennes gick att flytta utan problem. Skit. Men det va gott ändå och det var en lyckad pizzakväll! 
 
Pizza-making!
 
 
Min pizza före ugnis och efter ugnis, fin va?
 
 
Gänget! 
 
 
Idag sov jag länge! Tror jag vaknade vid 12 men jag låg kvar och kollade på tv till typ 3. Sen fick jag nog och vill göra något! Då frågar Matilda om jag är sugen på tjockis och football -kväll, och hur kan man säga nej till det? Hur mycket det än sög att Patriots förlorade mot Baltimore, var det ändå gott med chips, dipp och glass. Nu är jag mätt och ska sova. För imorgon ska lilla jag ta med Quin och J-man till Wachusetts för skidåkning! Wish me luck. Är körd om någon utav dem är på dåligt humör. Haha! 
 
Natti natti folkish!

Planer

1-3 Februari

Quebec, Canada. Yes, då är det dags för en MassBay trip. När jag är här måste jag nämligen läsa 6 credits, och jag kan ta en vanlig kurs här i närheten på ett college, men varför göra det när jag kan resa och uppleva nya saker samtidigt som jag undervisas och får credits? Så den första resan som jag har planerat är då Quebec City som ligger i Canada. Det var Matilda som sa att hon skulle dit och de behövde mer folk, så jag, och kanske Nadia, ska honka på dit! Det kommer bli awesome! Ska tjöta lite mer på Nadia bara! 
 
"You will have time on your own to explore the City's maze of ancient streets, quaint boutiques and restaurants. An added bonus are the many special attractions of Quebec’s world-famous Winter Carnival, including the International Snow Sculpture show, Dogsled Racing Championships, Bonhomme’s Ice Palace, street performers and much more! An optional side trip to the Ice Hotel will round out your weekend."
Låter himla bra tycker jag. Och att det inte är 21 utan 18 för att gå ut där låter ju ännu bättre.
 
 
8-10 Februari
 
New York City. Och så var det dags för NYC igen! Man kan ju inte få nog av den staden? Vi är ett litet gäng som ska dit och bara njuta. Behöver inte säga så mycket mer, ni vet vad man gör i NY. Shop til you drop
 
 
 
16 eller 17 Februari
 
Hemligt!!! Mohaha. Ja, jag kommer berätta vart jag ska innan jag åker. Ska vänta lite bara så allt är klart.
 
 
12-14 April
 
Washington, DC. Och så var det dags för en andra resa för att få ytterligare 3 credits. Och vips, så hade jag 6 credits! Skönt att ha gjort det innan sommaren, plus att jag slipper tänka på det i höst precis innan jag ska hem och så. Jag ska dit med min lilla polska stolle Mary och jag vet att det kommer bli en grym helg.
 
"You will have time to explore the City’s many museums and acclaimed galleries lining the National Mall on your own. For the spring tour, spend a memorable evening at the International Naval Ball in Annapolis, Maryland- the experience of a lifetime! Your centrally-located hotel puts you in the heart of downtown, near ESPN’s Sports Bar, the Hard Rock Cafe and much, much more!"

Mary hade signat upp för resan innan mig, så när jag gjorde det och kom till frågan "Kommer du vilja gå på The Naval Ball?" (det kostar extra) ringde jag Mary och frågade om hon hade kryssat i Yes or No. Hennes svar va "Are you kidding me?!? My future husband is waiting there for me!" I guess I'm going to the Naval Ball...
 
 
'
 
 
Det va mina planer för i vår. Det kommer dyka upp så mycket mer jag kommer vilja göra! Men just nu måste jag dra mig. Ska ha lunchdate med Nadia, gott! Och imorgon blir det en heldag inne i Boston. Yeeeaah buddy. 

More snow??!?

Kom ni ihåg hur jag sa att det va 16 grader och typ vår? Det kan jag ju glömma nu, i förrgår kom det snö. Inte lite snö, utan typ 3 dm snö. Men som tur är håller det redan på att smälta!
Sitte och väntar på att Quin ska sluta sin gymnastics, sen står starbucksdate med andra au pauser på schemat! Tjoho.


Happy Birthday!!!

Firade skönaste lille dansken idag! Nadia fyllde 20 och det firades med kaka. Kaka i mängder. Jag bakade en kladdkaka, på svenska sättet, till henne mitt på dagen idag som vi åt till lunch. Sen när vi alla hade jobbat klart  blev jag och Mary ditbjudna på middag. Lasagne och...chokladtårta! Det va ballonger överallt och bara allmänt trevligt. Hennes värdfamilj är riktigt goa! 
Sen drog jag, Mary och Nadia till ett ställe där man kan se över hela Boston. Åh, det var så najs på kvällen! 
 

 
 
Happy Birtday Nadia
 
 
Och nu är det dags för mig att sova. Peace

Helgen

Den här helgen var minst lika bra som förra! I fredags jobbade jag och barnen va söta som vanligt! Quin hade ju Danielle över för sleepover! I lördags var jag på mitt första au pair meeting på morgonen! Vi samlades på Sudbury's fire station. En riktigt skön brandman gick igenom lite safety och visade oss lite utrustning! Det var faktiskt ett ganska kul möte.
Efter det drog vi till starbucks, mallet en sväng och sen hem till mig för girls night och sleepover! Efter några drinkar, pizza, film, och prat däckade vi, vid 4. Så i söndags som ni förstår sov vi ett bra tag. Vi vaknade vid 1 och kände att det va dags för lunch, så vi drog till mallet och åt thaifood.
När jag kom hem på eftermiddagen kom kusinerna över för lite lek! Asså dom ungarna är så sjukt söta. Lillkillen ni ser här nere är Caleb och han är mittenbarnet av 3 bröder!


Mysfredag!

Har haft en härlig kväll med kidzen. Quin hade sin kompis Danielle här, eller har rättare sagt. De har en sleepover! Så jag och Justin har dansat till MJ och chillat på livet medans Quin och Danielle har stollat runt. Quin hade beställt en sackosäck från amazon som kom fram idag, men boxen va ju roligare än själva säcken haha. Goa ungar asså. Jag fick även agera domare i en fashion/runway tävling! Det va... Intressant.



Powerwalk

Har utforskat mitt område nu på morgonen! Tog en powerwalk på 40 minuter, kallt men soligt! En perfekt springrunda när det blir lite varmare ute. Kom hem och gjorde lite styrketräning nere i gymmet. 
Tvätten är redan avklarad så nu har jag hela 5 timmar på mig att göra vad jag vill! Blir kanske mallet idag? Har lite bra-att-ha-saker jag måste köpa. Eller så sitter jag kvar på min plats här i soffan och kollar Svampbob Fyrkant resten av dagen, det är ju ett alternativ liksom.
 

Trött

Klockan är inte ens 10 och jag håller på att däcka på tangentbordet. Vafan hände där? Jag är aldrig, asså aldrig, trött på kvällen! Men nu så. All min energi gick nog åt mitt och Quin's 2 timmar långa skrattanfall... Ja vi har busat hela kvällen, hon är ju bara för söt ibland! Justin var hos en kompis efterskolan så han fick spendera kvällen med läxan, läsa och gitarren. Haha stackarn, men så går det när man gör allt roligt först! 
 
Nu är btw snön på väg att försvinna. Idag var det 8 grader och i övermorgon ska det bli 13! Hoho redan vår här kanske? Sålänge det inte kommer mer snö är jag nöjd.
 
 
Hann med ett gymbesök med Nadia idag också. Himla fint gym, där kommer jag hänga på dagarna från och med nu! Men nu ska jag nana, annars kommer jag väl aldrig komma upp imorgon.

Kitchen party

Äntligen har jag klurat ut hur man spelar musik från sin iphone ut i det stora ljudet som spelas i alla rum i hela huset!! Så denna morgonen har jag haft lite fest i köket, ensam (ja, det är i köket man "hänger" här). Eller ja, lilla Pixie, hunden, har varit med men hon är liksom döv... Jag undrar lite var hon tänker när hon ser mig stolla runt i köket, i ett par nya skor som jag tänkte använda inne lite först, för de är lite små. Hehe. Fanns bara i en storlek men jag var tvungen att köpa dom ändå, de töjer sig sa tjejen i skoaffären. Bäst för henne att hon har rätt.
 
Ska snart ut och skatea lite. Sen är det dags för ett träningspass jao. Tjenis
 

Homework

Det här med att få kidsen att koncentrera sig på läxan är inte det lättaste. Då förstår ni hur bra jag har det när jag säger att det svåraste är att få dem att göra sin läxa. De sätter sig alltid och börjar, men sen börjar tankarna flyga iväg åt alla håll och de blir helt plötsligt 10 gånger så barnsliga. Men efter sisådär 7 tillsägelser skärper de sig och gör klart det! 
Fick äntligen se hur Nadia bor idag. Himla gött att ha henne 10 minuter iväg, speciellt eftersom båda är lediga mitt på dagen då barnen är i skolan! Perfekt!! 
Och det var allt för denna gången, lamt inlägg men nu ska jag laga middag, tjohej!
 

En bra helg

Tjäna tjäna. Nu har jag glömt av bloggen lite.. Blir lätt så när jag har så mycket annat att göra! Men jag kan summera min helg lite. Hehe, jag har haft en grym helg! Det började i fredags då jag, Mary och Nadia bestämde oss för att dra till Roller Kingdom och åka rollerskates! Efter det åt vi middag och det var en perfekt fredagskväll.
I lördags jobbade jag mellan 12 och 3 och mina barn är helt underbara! Dom lyssnar verkligen på mig! Efter jobbet var det dags för starbucks-kaffe med Mary! När vi satt och pratade kom vi fram till att båda va grymt sugna på att åka ut i skidbacken så vi bestämde oss för att dra till Wachusetts vilket ligger typ 45 minuter utanför Wayland. Men Mary kan inte åka skidor men har testat snowboard några gånger och kan åka det helt okej, vilket gjorde att vi kom fram till att jag också skulle åka snowboard! Så kl 7 i söndagsmorse tog vi våra skidkläder och drog ut i backen!! Och jäklar va kul det är med snowboard! Mary kallar mig för "liar" för hon trodde inte på att jag aldrig hade åkt snowboard, så bra gick det. Jaja, kan ju säga att det är något jag kommer fortsätta med.
Vi drack varm choklad och åt krispiga våfflor och hade en allmänt bra dag i backen.
Och idag har varit en go måndag! Hann med en middag på mallet med Nadia och Mary och lite softhäng hos Mary vilket jag precis kom hem från!
Nu är det dags att sova, för det är ju ganska tidiga morgnar i veckorna!

Här är lite bilder från helgen. Det kommer mer bilder från i söndags men dom har Mary! Och sista bilden är Quin som testar min skidjacka, hon älskade den, söt!

 

 


Snow Angel

Snö va det här ja! Har spenderat eftermiddagen ute i snön med Quin, Justin och J's kompis Harry! Det blev pulka, snöbollskrig, snöänglar och varm choklad, riktigt mysigt.
Hann även med ett starbucks besök med Nadia mitt på dagen idag. Vi bestämde att vi ska åka rollerblades ikväll, ni vet sånt där disco ställe man åker runt och runt med rullskridskor! Så jag ska dra mig ditåt snart!

Tror inte man ser ett skit på bilden på Quin och våra snöänglar, men slänger upp den i alla fall. Och en bild på huset jag bor i, och min söta bil.


Happy New Year!

Gott nytt år alla där hemma! Hoppas ni firade in 2013 lika lyckat som jag!
New York va helt sjukt. Jag kan kryssa för "se the ball drop på Times Square" på min bucketlist. Jäklar va coolt det va!
Jag och Matilda gick runt i New York lite först, köpte svenskt godis på Sockerbit i Greenwich Village och shoppade lite. Sen va det dags för nyårs-burgare på Smiths! Efter det drog vi oss mot Times Square för att se the ball drop. Vi fick vänta, och vänta... Och vänta. Vi väntade i nästan 4 timmar men jävlar va det va värt det! De fyra timmarna gick ganska fort faktiskt. Tjötade med massa folk, stämningen va helt otrolig och så v det konserter under tiden. Självklart va ju Psy där och sjöng Gangnam Style. Hela folkhavet började hoppa upp och ner och dansa. Haha.
Jaja det va i alla fall det sjukaste 12-slaget jag har varit med om!
Resan gick så himla fort bara, helt plötsligt så va vi hemma i Boston igen! Men det va en härlig resa. Och utsikten från lägenheten va sjuk, hela lower Manhattan med groundzero, frihetsgudinnan och empire state building! Sjukaste.

Idag va det dags för barnen att gå till skolan igen och herregud va grumpy de var i morse när jag väckte dom, massa Why, I'm not going to school today, I'm gonna stay in bed all day och yadayada. Men jag gick ner och helt plötsligt kom båda två ner med leende på läpparna och va de mest underbara barnen någonsin. Dom är för roliga!
Det är galet mycket snö här btw, lägger upp en bild på Quin i morse när vi väntade på bussen!


RSS 2.0